Underkläder av skön bambu från Lifewear

Vi har kompletterat sortimentet med sköna underkläder för både dam och herr som är tillverkat i bambu. Många har önskat just de här produkterna så det är klart att vi lyssnar på er kunder. Nedan information från leverantören om just det här materialet.

LIFE WEAR® BAMBOO

Vår egen LIFE WEAR® BAMBOO är i många avseenden ett bättre miljöval än exempelvis bomull. Materialet är mjukt och följsamt och passar utmärkt till produkter såsom strumpor, underställ och kläder. Den bambu som våra plagg tillverkas av är 100% biologiskt nedbrytbar och förnyelsebar. Bambun växer helt organiskt utan konstbevattning, bekämpningsmedel eller gödning i plantager som är certifierade av FSC. Man återanvänder även större delen av vattnet i processen och skördning av bambun sker för hand, vilket är skonsamt både för miljön och dess invånare.

Bambu eller bomull?

Materialen går inte att jämföra rakt av. Många pratar om bomull som om det bara finns en enda variant, vilket är fel. Bomull kan antagligen odlas ekologiskt, med god miljöprestanda, eller på ett sätt som inte alls bidrar till en hållbar utveckling. Konventionellt odlad bomull gödslas med stora mängder av konstgödsel och besprutas med många kemikalier. Gemensamt för all bomull, oavsett odlingsform är att processen är väldigt vattenkrävande. Visste du exempelvis att det krävs mellan 10 000 till 20 000 liter vatten för att ta fram ett kilo bomull? Till skillnad från bomull behöver bambu ingen som helst konstbevattning. Den klarar sig på naturlig nederbörd och utan bekämpningsmedel, eftersom den av egen kraft kan motstå skadedjur.