Välj rätt jeans

Vi har av naturen skapats med olika kroppar och har därför behov av olika modeller på byxor. De kroppsformer nedan täcker vårt sortiment in, med dagens stretch i byxorna blir de flesta att sitta riktigt bra det gäller bara att prova sig fram till den modell som både sitter bra, känns skön och ser bra ut. Vi hjälper dig hitta rätt.

Ett urval av modeller och färger på vår webbsida

I butiken ser du hela vårt stora sortiment. Alla modeller och färger finns inte på hemsidan. De populäraste modellerna finns i fler längder och färger. Saknar du någon färg eller längd kan vi i de flesta fall beställa dem åt dig. Vissa modeller och färger är säsongsartiklar och tillverkas inte hela året, är det slut så är det så tills nästa säsong kör igång igen.

Jeans till långa ben

Från Tasty, Mingel och MAC går vissa modeller och färger att beställa till 34 tums längd, av MAC modell Melanie till 36 tums längd på någon färg. Hör av dig till oss om du funderar över just de längderna.

Jeans till korta ben

Finns ett bra lager i butik av 30 tums längd men mer går att beställa. Finns även 27 tums längd på fler modeller att välja på i butiken. Av MAC går det att få 28 tums längd i modellen Melanie och Dream skinny på någon färg.

Byxor&Jeans måste provas ut!

De flesta gillar inte att prova byxor&jeans men är nästan ett måste för att kunna hitta rätt. När du hittat det du trivs med, kommer du känna dig nöjd och verkligen använda dem och de hamnar inte längst in i garderoben...Nedan finns lite vägledning vilka modeller som kan passa din kroppsform men som sagt, de bör provas.

 

Längden på byxorna varierar. För Anna Montana gäller 30´längd=76cm, 31´längd=78cm, 32´längd=82cm

Storleksguide Tasty

Tasty har tumstorlek både för midja och längd på jeans, de flesta andra har "damstorlek" för midja men tum för längd. Damstorlek skiljer ca 4 cm mellan varje storlek på midjan medan för tummått skiljer det 2,54 cm. Översatt från damstorlek till tumstorlek runt midjan blir det lite annorlunda. Måttabellen är en vägledning, jeans bör alltid provas och bäst blir det om byxan sitter ganska tight då den ger med sig lite. Välkommen och prova dig fram!

Damstorlek översatt till tumstorlek

Dam 32=26/27 tum, Dam 34=28/29 tum, Dam 36=29/30 tum, Dam 38=30/31 tum, Dam 40=31/32 tum, Dam 42=33/34 tum, Dam 44=34/35 tum, Dam 46=36/38 tum, Dam 48=38/40 tum, Dam 50=40/42 tum, Dam 52=42 tum