HedvigMaria

Hedvig Stockholm

Hedvig Andér är utbildad kostymdesigner i USA och har i 25 år arbetat med kostymer till långfilm och teater. Har varit chef för Dramatens kostymateljé och arbetar sen 15 år som stylist i SVTs Go'kväll. Hedvig håller även kurser och föredrag om kläders betydelse. 2014 gav hon ut boken "Hitta din stil med Hedvig".
"Rätt färg är aldrig fel men fel form är förödande för de vackraste av färger".
Maria Ahnström är utbildad vid Stockholms Tillskärarakademi där hon också undervisar i datoriserad mönsterhantering. Maria arbetar sedan snart 20 år som frilansande mönsterkonstruktör åt en mängd välkända varumärken.

HEDVIG STOCKHOLM FILOSOFI

Silhuetten bygger på att alltid utgå från diagonala och lodräta linjer samt mjuka skärningar som är det mest tilltalande på kvinnokroppen. Vi har under en för lång tid använt oss av herrarnas linjer. Nu ska vi kombinera deras manlighet med vår optimala kvinnlighet och ett spännande möte kommer att uppstå.Vi ska inte vara trendiga utan moderna och uppdaterade, erbjuda kläder som en mogen aktiv kvinna behöver där ålder och storlek inte är väsentligt.

Kläderna ska inte vara skapade för galgen utan för att de ska användas i symbios med kroppen. Kollektionen ska vara uppbyggd på förtroendemodeller, det ska finnas plagg som passar alla kroppsformer och som med lätthet kan kombineras med varandra.

Produktion av kläder från Hedvig Stockholm

Vi tillverkar våra plagg i Lettland på en mindre fabrik som drivs av enbart kvinnor. Vi har, sedan starten, ett tätt samarbete med fabriken och det innebär att vi byggt upp en trofast relation med dem. Samarbetet är ryggraden i vårt varumärke eftersom vi alltid vill leverera plagg som når upp till de kvalitetskrav vi eftersträvar.

Vårt främsta mål är att tillverka kollektioner som håller över tid.
Våra plagg och material håller hög kvalité så de ska hålla och användas länge. Med vårt täta och bra samarbete gör också att vi kan tillverka hur små volymer vi vill. Vi behöver inte producera mer än vad som behövs och beställt av våra återförsäljare. Produktionen levereras hit med båt

2017 gick vi en pilotkurs i FN Agenda 2030 och fick lära oss mer om deras 17 hållbarhetsmål. Det var verkligen en positiv ögonöppnare för på hur många plan och områden man kan agera och verka för en bättre miljö för såklart naturen och klimatet, men även hållbara fabriker, arbetsplatser mm.
Vi är därför väldigt stolta över vår fabrik, endast bestående av kvinnor, som har bra avtal med ordentlig lön, semester, bra lokaler och arbetsförhållanden.

 

Materialval

Vi väljer tyger med omsorg och strävar efter att de ärtillverkade inom Europa. Vi använder oss av återkommande kvalitéer så som vår populära viscosejersey. Den utgör 50% av hela produktionen och är OEKO-TEX certifierad vilket innebär att den är fri från kemikalier. Viskos är ett material tillverkat av cellulosa. Det kräver mindre mängd vatten vid framtagning än tex konventionell bomullsfiber. Även våra vävda mönsterbilder är i viskosmaterial.